Geslaagd netwerkcafé en uitreiking subsidiecheques voor nieuwe recreatieprojecten in de Rijn- en Veenstreek

11 februari 2019

Woensdagavond 6 februari was er in Roelofarendsveen weer een netwerkcafé voor ondernemers en organisaties uit de Rijn- en Veenstreek.  Het was een zeer geslaagde avond waarbij een aantal projecten uit handen van de Nieuwkoopse wethouder  Ingwersen een subsidiecheque mochten ontvangen. Tijdens de avond werd  informatie gegeven over de cofinancieringsregeling van het Flexibel Meerjaren Programma, waar ondernemers en stichting nog één keer de mogelijkheid hebben om projectgeld aan te vragen. Verder was er tijdens de avond, die in het teken stond van verblijfsrecreatie, een kennisquiz, werden ondernemers bevraagd over hun verblijfsaccommodatie en was er natuurlijk weer volop gelegenheid om te netwerken.

Subsidiecheque voor Museumplein Nieuwkoop

Stichting De Zevensprong / Museumplein is zo’n initiatief dat geld heeft ontvangen. De subsidie wordt gebruikt om de samenwerking tussen de Nieuwkoopse musea op locatie, De Zevensprong, verder te ontwikkelen. “Dit mooie initiatief biedt de nodige kansen voor recreatie en toerisme in Nieuwkoop. Veel vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de musea. Een samenwerking tussen het Poldermuseum, Historisch Genootschap, Smederij en schaats en mutsmuseum,  VVV en kunstenaars, is nodig om het verhaal van (de geschiedenis van) Nieuwkoop vertellen“ licht wethouder Ingwersen toe.

Subsidiecheque voor Nationale Smedendagen

De andere cheque was voor de Nationale Smedendagen. Dit tweedaagse evenement staat in het teken van smeden en is één keer in de twee jaar. Smeden is een ambacht dat al een lange geschiedenis heeft in Nieuwkoop. Aan de turfwinning die voor smeden noodzakelijk was, hebben wij onze plassen te danken. “Dankzij de smedendagen is dit oude ambacht voor even weer in volle glorie te aanschouwen. Dit pure vakmanschap staat symbool voor Nieuwkoop” vertelt wethouder Ingwersen.

Laatste mogelijkheid om subsidie aan te vragen

Bent u ondernemer of werkzaam bij een organisatie en heeft u net als deze organisaties een goed idee? Dan kunt u nog tot 30 maart 2019 een projectaanvraag indienen voor cofinanciering.  Dit is de 5e en tevens laatste mogelijkheid binnen dit programma.

Quiz en netwerkborrel

Met de interactieve quiz konden de aanwezigen hun kennis van de regio testen op het gebied van verblijfsrecreatie. Tijdens de gezellige en ontspannen netwerkborrel kon op een grote kaart van de regio prikkers geplaatst worden op locaties met overnachtingsmogelijkheden en op locaties in de Rijn- en Veenstreek waar leuke dingen te zien en/of te doen zijn. Dat gaf een mooi overzicht van het aanbod in onze regio.

Meer informatie en contact

Heeft u zelf een goed idee of zoekt u samenwerking? Kijk dan even verder op deze website www.rijnenveenstreek.nl voor alle informatie over de cofinancieringsregeling en contactgegevens van de verschillende contactpersonen in het gebied.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij nodigen u van harte uit voor ons 5e netwerkcafé op woensdag 6 februari 2019 in De Veense Bukker. Tijdens deze avond willen wij u informeren over de cofinancieringsregeling en is er weer volop gelegenheid om te netwerken.

Datum:                  6 februari 2019

Tijd:                       19.30  uur inloop – 20.00 uur start programma

Locatie:                 De Veense Bukker – Hazenpad 1 te Roelofarendsveen

Aanmelden:         groenblauwnetwerk@alphenaandenrijn.nl

Vanaf 12 februari tot en met 30 maart 2019 staat de 5e tender cofinancieringsregeling Flexibel Meerjaren Programma (FMP) open voor grotere projecten. Na een korte toelichting op deze regeling reiken de bestuurders vervolgens de cheques uit aan de initiatiefnemers van nieuwe projecten uit de 4e tender. Voor u is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze mensen en hun project.

Maar we gaan meer doen. Een ondernemer uit de regio die een kijkje in de keuken geeft, interactief uw kennis testen over verblijfsrecreatie en daarnaast natuurlijk netwerken. Zorg dat uw smartphone opgeladen is zodat u mee kan doen met het de quiz.

Tijdens de netwerkborrel is er volop gelegenheid om te netwerken en uw vragen te stellen aan de marketeers uit de Rijn- en Veenstreek, Daniël Othman, Kitty Hoogenboom, Joke Pelser of aan de subsidiecoach Marieke Kok. Heeft u vragen of ideeën betreft nieuwe recreatieve projecten of bent u op zoek naar samenwerkingen? Spreek hen tijdens het netwerken gerust even aan.

Meer informatie over de cofinancieringsregeling leest u op deze website. Voor de organisatie en het maken van uw badge stellen wij het op prijs als u zich even aanmeldt onder vermelding van uw naam en organisatie/bedrijfsnaam.

aanmelden                                             

Graag tot 6 februari! Nodig vooral iemand uit uw netwerk uit om mee te gaan.

Met vriendelijke groet,

Alexander Ditmer (programmacoördinator), Lars Blokker (gemeente Alphen aan den Rijn), Roeland Daalmeijer (gemeente Kaag & Braassem) en Joost Bleijie (gemeente Nieuwkoop)