Informatie Netwerkcafé 31-01-18

7 februari 2018

Het was een drukte van belang bij het Netwerkcafé van Rijn- en Veenstreek op woensdagavond 31 januari. De bezoekers, voornamelijk recreatieve organisaties en ondernemers, wisten de weg naar de nieuwe “Bistrobar Bij Hen” goed te vinden! De avond had tot doel de aanwezigen samen te brengen en te inspireren om samen nieuwe recreatieve initiatieven te ontwikkelen in de gemeentes Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Heeft u het Netwerkcafé gemist of wilt u de presentatie nog eens nalezen? Klik dan hier: Presentatie Netwerkcafé

Plannen voor klimpark

Vivienne en Xavier Duijn, de eigenaren van Pannenkoekenboerderij De Schaapskooi en sinds kort ook van Bistrobar Bij Hen, trapten af met hun persoonlijke verhaal, hun successen én hun plannen. Vivienne: “Naast onze restaurants willen we ook op recreatief gebied iets toevoegen aan het Zegerslootpark. We hebben de midgetgolfbaan helemaal vernieuwd en zijn nu bezig met plannen voor een klimpark dat 20.000 bezoekers per jaar moet aantrekken .” En dat was meteen een goed voorbeeld hoe het recreatief aanbod vergroot kan worden in de Rijn- en Veenstreek, op een manier waar zowel de eigen inwoners als de bezoekers van het gebied van profiteren.

IJsvogel en (Er)vaar de Polder ontvangen subsidie

Veel belangstelling was er voor de inspirerende presentaties van twee prachtige nieuwe recreatieprojecten die subsidie hebben ontvangen. De projecten “IJsvogel” (een voorlichting en educatie project in Alphen aan den Rijn) en “(Er)vaar de polder” (een beleving van de polder door varen met verhalen) in Kaag en Braassem, ontvingen uit de hand van hun wethouders Kees van Velzen en Yvonne Peters ieder een cheque van maar liefst 30.000 euro. Ook bezoekerscentrum Veenweide in Alphen aan den Rijn, een project dat eerder al subsidie mocht ontvangen, werd gepresenteerd.

Flexibel Meerjarenprogramma

Alexander Ditmer, de nieuwe programma coördinator van Rijn- en Veenstreek, geeft een korte uitleg over de werkwijze en doelstellingen van het Flexibel Meerjarenprogramma (FMP), van waaruit subsidies beschikbaar worden gesteld aan projecten die op basis van samenwerkingen bijdragen aan innovatie en uitbreiding van het recreatieve aanbod. Nieuwe subsidieaanvragen voor grote projecten kunnen worden ingediend tussen 12 februari en 30 maart aanstaande. Kleine projecten kunnen het hele jaar worden ingediend. Meer informatie over het FMP en de voorwaarden leest u op www.rijnenveenstreek.nl.

Ondersteuning voor nieuwe ideeën

Tot slot zijn de gebiedsmarketeers uit de drie gemeentes en de subsidiecoach voorgesteld. Zij kunnen de organisaties en ondernemers ondersteunen bij hun ideeën en aanvragen. Tijdens de gezellige Netwerkborrel kwamen er direct al samenwerkingen en nieuwe ideeën ter sprake. Er werd goed van de gelegenheid gebruik gemaakt kennis te maken met de contactpersonen. De organisatie spreekt van een zeer geslaagde bijeenkomst en gaat er vanuit dat er weer veel mooie initiatieven tot stand gaan komen.