Project Sunday Live 2018

Projectsamenwerking:

  • Stichting Promotie Kaag (30 leden)

Contactpersoon: dhr. R. Reeb (Stichting Promotie Kaag)
Telefoon: 06 2634 1830
E-mail: info@kaag.nl

Locatie: Kaag
Looptijd: 1 april 2018 – 31 december 2018

Draagt bij aan de projectdoelstellingen:
zie ∙ bewonder ∙ kom ∙ beleef  ∙ recreatie ∙ biodiversiteit ∙ landschap

Projectinformatie

De Kaag als toeristische trekpleister van Het Groene Hart
Stichting Promotie Kaag wil van de Kaag “dé toeristische trekpleister van Het Groene Hart” maken. De omgeving met polders en water en de georganiseerde wateractiviteiten leent zich hier uitstekend voor, aldus de stichting. De leden van Stichting Promotie Kaag zetten zich vol enthousiasme hiervoor in. Dit doen ze door bij dit gebied passende activiteiten en evenementen te organiseren, die bovendien van economische en maatschappelijke waarde zijn voor het gebied.

Wat is project Sunday Live
Elke zondag van april tot en met september is ergens op en rondom de Kaag live muziek te beluisteren. De horecagelegenheden waar live muziek kan worden beluisterd liggen op unieke locaties. Deze gelegenheden zijn eenvoudig te bereiken per fiets, auto of boot. Daarnaast organiseert de Stichting Promotie Kaag een pilot van twee speciale vaar-evenementen om het prachtige, veelzijdige gebied te laten beleven door een groter publiek. Dit betreft een rondvaart op de Kagerplassen met een dinerarrangement (Kaags Dinner Cruise) en een rondvaarttoch, voor een groep personen die dit nooit meemaakt.

Samenwerking bij Sunday Live
Voor dit project werkt de Stichting Promotie Kaag samen met haar leden. Dit betreft zowel bewoners die vrijwillig ondersteuning bieden aan het project als betrokken horecagelegenheden. Sunday Live wordt zowel op Kaageiland als daaromheen georganiseerd. De samenwerking bevordert de verbinding tussen de locaties rond de Kagerplassen, zowel economisch als maatschappelijk.

Projectdoelstelling en cofinanciering
Met dit nieuwe project wil de Stichting Promotie Kaag een terugkerende en vrij toegankelijke activiteit neerzetten. Door de live muziek en de boottochten zal een grotere groep recreanten kennismaken met de Kaag en de Kagerplassen als een gezellige en mooie locatie om te recreëren. De samenwerkingen en de doelstellingen vormen aanleiding voor het verstrekken van cofinanciering.

Resultaten:
Het organiseren van het event “Sunday Live” zoals in de projectaanvraag is beschreven; Het mogelijk maken van de lunch- en bootarrangementen. 200 Personen hebben de Kagerplassen ervaren zoals ze nooit eerder hadden gedaan.