Project Torenschuddersfeest 2018 en 2019

Projectsamenwerking:

  • Event Center Nieuwkoop

Contactpersoon: dhr. T. van den Belt (Event Center Nieuwkoop)
Telefoon: 06 4028 6156
E-mail: tonvandenbelt@hotmail.com

Locatie: Nieuwkoop
Looptijd: afgerond (2018-2019) 

Draagt bij aan de projectdoelstellingen:
zie ∙ bewonder ∙ kom ∙ beleef ∙ recreatie ∙ biodiversiteit

Projectinformatie:

Evenementen voor een levendig dorpscentrum

Evenementen dragen bij aan een levendige gemeente en een positief imago. Een evenement biedt het publiek de mogelijkheid om de vrije tijd aangenaam door te brengen. Er is gelegenheid om op informatieve wijze anderen te ontmoeten en gezamenlijk te genieten van georganiseerde gebeurtenissen met amusementswaarde. Het Event Center Nieuwkoop wil evenementen aanbieden om het centrum van Nieuwkoop levendiger te maken om met name toeristen te laten kennismaken met dit mooie dorp en de vele toeristische mogelijkheden die hier zijn en het dorp Nieuwkoop uit te laten groeien tot een dorp met regionale uitstraling.

Wat is project Torenschudders

Het Torenschuddersfeest wordt gehouden op de tweede zaterdag in september. Oorspronkelijk bedoeld als eerbetoon aan de Nieuwkoopse vrijwilliger, maar inmiddels uitgebreid met allerlei andere festiviteiten. Overdag is er bijvoorbeeld de opening van het culturele seizoen waar Kaleidoskoop, het Reghthuys, Muziekvereniging Eensgezind en stichting Muziektent Nieuwkoop hun culturele seizoen openen met diverse muzikale optredens. s ’Avonds start de gondelvaart, een verlichte botenparade, die afgesloten wordt met een daverend vuurwerk vanaf een ponton midden in de Nieuwkoopse Plassen. Het evenement trekt veel publiek, niet alleen op de boten maar zeker ook op de diverse terrassen en langs de kade.

Samenwerking bij Torenschuddersfeest

Project Torenschuddersfeest is aangevraagd door Stichting Event Center Nieuwkoop. Deze stichting bestaat uit vier samenwerkende horecagelegenheden. Voor de promotie wordt de samenwerking gezocht met Stichting Nieuwkoop Marketing.

Projectdoelstellingen en cofinanciering

Dit jaarlijks terugkerend evenement draagt bij  aan de doelstelling om de komende 6 jaren een verdubbeling van de omzet te realiseren. Met name de bestedingen aan horeca en verhuur van sloepen, kano’s, etc. biedt hier vele mogelijkheden. Dit evenement is verder een opstap om het groen in Nieuwkoop te verkennen, om kennis te maken met dit stukje verborgen schoonheid. De samenwerking tussen de diverse partijen kan van dit typisch Nieuwkoopse evenement een belangrijke publiekstrekker maken. Op basis hiervan ontvangt dit project cofinanciering vanuit het Flexibel Meerjarenprogramma.

Resultaten:

  • Het organiseren van het evenement Torenschuddersfeest waarbij het culturele seizoen van Nieuwkoop wordt geopend (7 & 8 september 2018 – 14 september 2019)
  • Het organiseren van de verlichte gondelvaart/botenparade;
  • Toename van het aantal bezoekers in Nieuwkoop.