Wandelroutenetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude opgeleverd

28 november 2017

Op 21 november 2017 is het 450 km tellend wandelroutenetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude, onderdeel van een 2.800 km tellend provinciedekkend wandelknooppuntennetwerk, officieel opgeleverd.

Nadat op 10 februari 2017 het wandelnetwerk in Aarlanderveen feestelijk in gebruik is genomen zijn in de afgelopen periode de laatste puntjes op de i gezet. Het netwerk zorgt voor 450 km wandelplezier, eenvoudig ontsloten via het nieuwe knooppuntensysteem. In het gebied zijn diverse startpunten voorzien van een informatiepaneel met een kaart van het betreffende gebied, bezienswaardigheden, knooppunten en routesuggesties. Ook op de website van wandelnet.nl zijn talloze themaroutes te vinden voor mooie rondjes in ons gebied.

Dit netwerk is niet alleen voor de wandelliefhebber interessant, maar ook voor ondernemers en organisaties in de toeristische sector. Momenteel zijn nog een aantal groepen ondernemers bezig met de ontwikkeling van een aantal arrangementen rondom wandelen in de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude voor het komende toeristenseizoen.

Tip voor de feestdagen

Geef een wandelkaart of boekje met code voor digitale informatie meerdaags wandelarrangement polders en plassen cadeau. Deze zijn verkrijgbaar bij o.a. VVV, Recreatief Transferium Zoeterwoude en aantal lokale ondernemers. Klik hier voor meer informatie en verkoopadressen.